perjantai 28. syyskuuta 2012

Hämäräperäistä ja ennalta-arvaamatonta

Hämäräperäiseltä tämä homma välillä näyttää:

Päivä kääntyi iltaan ja pilvet alkoivat kerääntyä taivaalle tälle syksylle harvinaisen poutapäivän jälkeen - siksi oli aiheellista suojata katoksen kattoa. Palahuopaa päästäisiin seuraavaksi kiinnittämään nopeammin, jos pressun alta saisi kaivettua kuivan aluskatteen työstettäväksi.
Mutta ennalta-arvaamatonta tämä homma on. Edellisen viikonlopun talkoot peruuntuivat, kun oli vuorossa 50 vuoden aikana täällä mitattu sateisin syyskuun päivä - meniköhän se näin - vettä tuli ainakin koko ajan ja reilusti!. Ei siis kattohommia. Eikä sitä voinut arvata ennalta, että tuuli nykäisee kuvassa hämärästi näkyvän pressun nurkan rikki, kun huolella hämärässä tehty kiinnitys kuitenkin piti pintansa. Yritys hyvä kymmenen :) Eikös se olekin joku sanonta, että hämärähommat eivät lyö leiville?

Tulevana lauantaina, 29.9. on tarkoitus yrittää jälleen talkoita - ja sitten voi vain yrittää arvailla, mikä keli onkaan. Sateella ei kiipeillä katolle. Poutakelillä osa meistä kiipeää katolle - ja toivottavasti tullaan sitten hallitusti alaspäin, eikä ennalta-arvaamattomasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti